Joga za spodnji del telesa

Joga za spodnji del telesa (25 minut) se osredotoča na toge boke, uskladiščeno energijo v spodnjem delu telesa.

Spodnji del telesa je zaradi večurnega sedenja, nepravilne drže in statične pozicije nog lahko zelo obremenjen. Tako obremenjen, da povzroča bolečine, ki se zaradi neaktivnosti rade premikajo navzgor po telesu - bolečine v hrbtu, križu. Ob fizičnih dejavnikih, ki lahko povzročajo bolečine in nelagodnosti na področju spodnjega dela hrbta, bokov in nog, se na ta del telesa rad usede tudi stres. Stres, tesnoba, nemir.

Zato se joga za spodnji del telesa, poleg osredotočanja na hrbet, osredotoča tudi na toge boke, ki lahko poslabšujejo stanje in poglabljajo bolečine na področju hrbta.

Kot opozorilo in skrbnost do lastnega telesa in osebne prakse - ob poškodbi ali resnejši, dlje časa trajajoči bolečini se pred vadbo joge posvetujte z zdravnikom. Za globljo in bolj ozaveščeno prakso se pri jogi posvečamo tudi pranajami. Pri njej smo, z manipulacijo diha, pozorni na telo in njegove odzive nanjo. Če imamo zdravstvene težave, smo omotični ali če nam manipulacija diha sproža nelagodje, poslušajmo svoje telo in, če nam ne ustreza, pranajamo izpustimo.

Bodi dobro in ne pozabi dihat,

Naroči se na online jogo

Izberi brezplačno ali premium članstvo in takoj dostopaj do joga videov in serij.
naroči se