Novoletni 30% popust za vse e-vadbe! Velja samo do 10.1.2024.

Medeja logotip

Leto dni

Deli to vsebino

Leto. Ne Jared Leto. Leto, 365 dni.

Če bi mi kdo leto dni nazaj rekel … v bistvu karkoli približno podobnega nečemu boljšemu, bi ga verjetno udarila. Ali morda jokala. Okej, jokala bi. Najprej od sreče, potem od vznemirjenja in živcev in potem od strahu, kaj vse moram narediti, da to uresničim.

Pričakovanja.

Ampak, resno. Leto dni, kaj lahko naredi leto dni. Lahko menja štiri letne čase. Zadnjih par let samo dva, ampak vseeno. Lahko nam zamenja številko pri letih. Lahko nam kaj vzame. In lahko nam veliko da. Lahko nas osreči, lahko nas onesreči. Leto dni.

Leto dni je minilo od moje … recimo ji ponovna vzpostavitev. A veste, ko kakšni čudni ljudje, ko se jim zgodi nekaj neprijetnega, morda žalostnega, groznega in nezavidujočega, rečejo, da so srečni za to izkušnjo? Da ne bi ničesar spremenili, da so veseli, da se jim je zgodilo, kar se jim je? Nikoli jih nisem razumela. Tako kot nisem nikoli razumela staršev, ki so mi kot majhni deklici govorili, da bom že razumela, ko bom večja. Marsikaj razumem, kar takrat nisem. Razumem tudi tiste čudne ljudi, ki so presrečni zaradi nesrečne izkušnje.

Zagotovo drži, čas celi vse. Dajmo času čas. Dajmo času čas in sprejmimo, kar nam prekriža pot. Dobro in slabo. Tako pač je. Življenje ni pica. Saj nikjer ne piše, da moramo biti ves čas nasmejani. Da moramo biti ves čas žalostni. Da sploh moramo biti takšni ali drugačni.

Preprosto smo. Preprosto bodimo.

Se vam ne zdi, da pretiravamo? Da po nepotrebnem zganjamo dramo, si dajemo etikete, ustvarjamo pričakovanja, izpolnjujemo pričakovanja drugih? Ustrezamo, lažemo, se vrtimo v krogih. Uf. Kaj pa če bi bili samo … vi? Če bi preprosto bili?

Leto dni me je marsikaj naučilo. V letu dni sem se marsikaj naučila. Marsikaj naredila. In še veliko bom. Ker sem nehala z banalnostmi. Ker sem začela misliti nase. Se zavedati. Sebe. In časa. Začela sem biti jaz. Moje najslabše leto je bilo moje najboljše.

Leto dni. Kaj naredi čas. Kaj naredi leto dni. In kaj naredimo mi v tem času! Kaj lahko naredimo, če si nečesa želimo. Če si želimo miru, pomirjenosti, umirjenosti, živosti. Ljudje, glave gor. Če bi najraje čas zavrteli naprej, nikar. Vse vzemite, vse, kar se ponuja. Lepo in grdo. Ker ravno zaradi tega, ali morda ravno s tem, boste vi … vi. In nihče drug. In to je krasno. To je nekaj najlepšega, kar lahko človek spozna. Da je okej točno takšen, kot je. Da je okej vse, kar se mu je zgodilo in kar se mu dogaja. Da je okej. In da vse bo okej.

Vse bo ok.

Bodite dobro.

Deli to vsebino