Joga za hrbet

Joga serija za hrbet je namenjena razbremenitvi, sprostitvi in krepitvi hrbta. Celotna serija je primerna tako za začetnike kot tudi za naprednejše praktikante, ki želijo olajšati nelagodje na področju hrbta.

V seriji je šest videov, ki vsak s svojim fokusom poskrbi za določen del hrbta. Joga je sestavljena in prilagojena potrebam pretežno sedečih teles. S položaji razteza in mehča tkiva, ki zaradi nepravilne drže povzročajo nelagodje in bolečine v zgornjem, srednjem in spodnjem delu hrbta.

Premium
6
Za začetnike
Lahkotno
hrbet

Vsi videi v tej seriji

Za začetnike
Premium
Lahkotno
18:29

[01] Osnovni položaji za razbremenitev hrbta

Prvi video joga serije za hrbet je namenjen raztegu in lajšanju celotnega hrbta. V pretežno nizkih položajih razbremeni področje hrbta in zmehča tkiva, ki so lahko razlog za togost in bolečine. Položaji od vratu pa vse tja do trtice nežno popravljajo pozicijo hrbtenice, jo vračajo v nevtralno stanje ter zmanjšajo nelagodje na področju hrbta.
hrbet, kolki, trup
Za začetnike
Premium
Lahkotno
22:00

[02] Razteg stegen in spodnjega dela hrbta

Togost stegenskih mišic in zaprtost kolkov sta lahko razloga za bolečine in nelagodje v spodnjem delu hrbta, križu. V joga videu se sprostimo v položaje, ki odpirajo kolke, raztezajo stegenske mišice in vezi ter se osredotočamo na pravilno poravnavo telesa, ki pripomore k zdravi drži ter zmanjšanim bolečinam v križu. Z odpiralci prsnega koša se dotaknemo mišic spodnjega dela hrbta, jih razbremenimo in okrepimo.
hrbet, kolki, spodnji del hrbta, stegna
Za začetnike
Premium
Lahkotno
18:17

[03] Razbremenitev in sprostitev zgornjega dela hrbta

Tretji video serije za hrbet ima poudarek na sprostitvi in raztegu ramenskega obroča. Bolečine in togost zgornjega dela hrbta lajšamo s položaji, ki raztezajo področje med lopaticami in vratom. Položaji so prilagojeni za doseganje varne in efektivne razbremenitve hrbta. V videu se poigramo tudi z ravnotežjem, da hrbet spodbudimo in v njem prebudimo tiste stabilizacijske mišice, ki skrbijo za pravilno in močno držo.
hrbet, ramena, trup, zgornji del hrbta
Za začetnike
Premium
Lahkotno
22:38

[04] Protiutež sedečemu delu

Veliko sedečega časa preživimo v nekontroliranem lezenju naprej, potiskanju glave bližje ekranom, sesedanju hrbtenice in nasploh v nepravilni hrbtenični legi. Ko to počnemo več ur zapored in več dni v tednu, naše telo potrebuje protiutež, potrebuje proti-položaje, ki poravnajo vretenca ter povečajo prostor med njimi. V videu z odpiranjem prsnega koša, nežnimi in strukturiranimi zakloni delujemo v nasprotni smeri refleksa lezenja vase in postavljamo hrbet na svoje, pravilno mesto.
hrbet, prsni koš, razteg, trup, zakloni
Za začetnike
Premium
Zmerno
24:29

[05] Stabilizacija in razteg hrbta

Ko želimo poskrbeti za naš hrbet je smiselno, da zanj poskrbimo v celoti. Ker pogosto zanemarjamo stranska odpiranja trupa, je četrti video namenjem prav njim - raztegom in podaljševanju tkiv v odklonih. Odkloni v videu raztegnejo področje od dimelj navzgor, kar pomeni povečano prožnost, bolj elastična tkiva, ki se lažje prilagajajo in reagirajo, ko želimo zmanjšati bolečine ali odpraviti nelagodje v našem hrbtu.
hrbet, razteg, stabilizacija, trup
Za začetnike
Premium
Zmerno
28:06

[06] Joga za celotni hrbet

V zadnjem videu serije joge za hrbet povzamemo in strnimo položaje, ki pomagajo razbremeniti, okrepiti ter sprostiti hrbet.
hrbet, kolki, prsni koš, stegna, zakloni