Redna vadba joge, april 2023

Redna mesečna vadba joge z različnimi sekvencami, ki poskrbijo za telo in duha. Vse vadbe so strukturirane na način, ki vadečemu prinaša največ koristi. So varne in z modifikacijami primerne za vse stopnje - za začetnike in naprednejše praktikante.

Premium
4
Za napredne
Zmerno
hrbet, jedro, moč, trup

Vsi videi v tej seriji

Za napredne
Premium
Zmerno
54:35

[01] Vinyasa joga za razteg in moč telesa

Vinyasa joga je pretočna oblika vadbe, ki z dihom povezuje posamezne položaje ter daje poudarek na prehode med njimi. Krepi občutek o lastnem telesu, povečuje moč in razteza tkiva. S spremljajočimi dihalnimi tehnikami regulira živčni sistem ter sprošča od stresa obremenjeno telo.
hrbet, jedro, moč, trup
Za napredne
Premium
Zmerno
55:55

[02] Srečni kolki joga flow

Joga vadba s poudarkom na odpiralcih kolkov razbremenjuje področje spodnjega dela hrbta (križ) in hkrati mehča, razteza in odpira boke. Povečuje rang gibanja bokov ter sprošča napetosti ujete v telesu. Podporne dihalne tehnike pomirjajo in poskrbijo za boljše počutje.
boki, hrbet, kolki
Za napredne
Premium
Zmerno
55:06

[03] Slow flow joga za stabilno telo

Joga vadba s počasnejšim tempom in daljšimi položaji (več dihov v asani), krepi jedro in posledično povečuje stabilnost telesa. S središčnim položajem bojevnika 3 (Virabhadrasana 3) izboljša ravnotežje in moč trupa. Na stoječi nogi položaj razteza zadnji del stegna (stegenske mišice) in zadnjico, hkrati pa okrepi sprednji del stegna (kvadriceps) in gleženj.
jedro, stabilnost, stegna
Za napredne
Premium
Zmerno
55:08

[04] Joga vadba za odprto telo

Joga vadba, ki se osredotoča na odpiranje telesa z razteznimi položaji in daljšimi pozicijami, odpira in razteza tkiva in sklepe. Posledično sprošča celotno telo, krepi poglavitne mišice ter s spremljajočimi umirjenimi dihi lajša napetosti. Počasnejši ritem nudi meditativno gibanje, ki poskrbi za celotno telo in duha.
hrbet, kolki, ramena