Redna vadba joge, marec 2023

Redna vadba joge za celoten mesec. V njej raztezamo telo, krepimo mišice in sproščamo napetosti. Usklajenost diha z gibom pripelje do meditativne vadbe, ki poskrbi za to, da razbremenimo, olajšamo in okrepimo telo in duha.

Premium
5
Za napredne
Zmerno
boki, hrbet, jedro, ramena

Vsi videi v tej seriji

Za napredne
Premium
Zmerno
56:24

[01] Joga za izboljšanje počutja

Joga vadba za izboljšanje počutja vsebuje vse tisto, kar potrebujemo za dvig energije in sprostitev ter okrepitev telesa. Z zakloni pomagamo vrniti telo v ravnotežno stanje, saj krepijo hrbet, ramena, prsni koš in boke. Odpiralci bokov na drugi strani pa izboljšajo cirkulacijo, prožnost in obseg gibanja v bokih, nogah in hrbtu. Prav tako so koristni za izboljšanje drže, krepitev ravnotežja, zmanjšanje stresa ter spodbujanje duševnega zdravja in splošnega dobrega počutja.
boki, hrbet, ramena
Za napredne
Premium
Zmerno
51:39

[02] Dinamična joga za ravnotežje

Dinamična vadba joge, ki krepi stabilizacijske mišice telesa. Položaji in prehodi med njimi spodbujajo telo v premagovanje izzivov, krepijo moč telesa ter dvigujejo nivo energije. Joga praksa je zasnovana tako, da v celoti okrepi ter raztegne telo in duha.
kolki, moč, ravnotežje
Za napredne
Premium
Zmerno
55:31

[03] Joga vadba za razteg stegen in moč trupa

Vadba joge za razteg stegen in moč trupa s središčnim položajem Anantasana nežno razteza boke, stegna in krepi trup. Stranske mišice telesa se raztegnejo in postanejo bolj prožne. Stegenske mišice, notranjost stegen in trebušne mišice se raztegnejo, sprostijo in okrepijo, kar poveča njihovo prožnost in funkcionalnost.
moč, stegna, trup
Za napredne
Premium
Zmerno
54:52

[04] Joga s polovično stojo na glavi

Joga vadba s polovično stojo na glavi (Ardha Salamba Sirsasana) krepi trup, ramena, jedro in hrbet. S središčnim inverznim položajem umirja um in blaži stres, stimulira limfni sistem ter krepi zgornji del telesa in hrbtenice. Poleg naštetega pomaga povečati kapaciteto pljuč, spodbuja in krepi trebušne organe ter pospešuje prebavo.
jedro, ramena, trup
Za napredne
Premium
Težavno
56:25

[05] Joga s stojo na glavi

Razgibana vadba joge s stojo na glavi (Salamba Sirsasana), ki bo v celoti poskrbela za moč, ravnotežje in prožnost telesa ter hkrati umirila um in sprostila napetosti. Joga, z malenkost zahtevnejšimi tranzicijami in položaji, utrjuje jedro, ramenski obroč in hrbet, z odpiralci kolkov pa poskrbi za prožne in zmehčane boke.
jedro, kolki, ramena, trup