Redna vadba joge, oktober 2022

Redna vadba joge za mesec oktober. V njej razbremenjujemo in krepimo hrbet, utrjujemo jedro, raztezamo tkiva ter odpravljamo nelagodja v telesu. Z dihalnimi tehnikami umirjamo um, podivjane misli ter prečistimo dihalne poti. Celostno poskrbimo za boljše psihofizično počutje ter okrepimo telo in duha. Zlezi na blazino, začniva!

Premium
4
Za začetnike
Zmerno
boki, hrbet, noge, ramena, roke

Vsi videi v tej seriji

Za začetnike
Premium
Zmerno
53:32

[01] Joga za zgornji del hrbta in rame

Vadba joge se osredotoča na zgornji del hrbta. Tega odpremo in zmehčamo s položaji za odpiranje ramen. Z njimi raztegnemo trda tkiva, ki sprostijo nelagodje v hrbtu. Dotaknemo se vratu, ramenskega obroča in področje hrbta naredimo bolj prožno. Središčni položaj Garudasana (orel) izboljša ravnotežje in osredotočenost ter poveča občutek o lastni drži telesa. Razteza področje ramen, zgornjega dela hrbta in stegen, krepi jedro, stegna, noge in gležnje.
hrbet, ramena
Za napredne
Premium
Zmerno
49:15

[02] Joga za razteg hrbta

Joga za razteg hrbta razbremenjuje stranske dele hrbta. Položaji v obratih in zasuki pomagajo ohranjati dolžino in prožnost mehkih tkiv, ki obdajajo hrbtenico ter ohranjajo gibljivost hrbtnih mišic. Takšno gibanje ohranja diske in sklepe prožne in zdrave. S podaljševanjem in krepitvijo hrbtnih mišic lahko zasuki poskrbijo tudi za lajšanje bolečin v hrbtu.
hrbet, ramena, trup
Za začetnike
Premium
Zmerno
50:48

[03] Joga za roke in zgornji del telesa

V jogi za roke in zgornji del telesa gradimo moč zgornjega dela telesa in raztezamo tkiva na področju hrbta. Vadba je osredotočena na mišice v rokah, na njihovo krepitev ter pravilno poravnavo sklepov. Središčni položaj Utkata Konasana, kot proti-položaj asanam za zgornji del telesa, krepi noge, zadnjico, meča, gležnje in hrbtenico. Razteza notranjo stran dimelj, notranjo stran nog in prsi.
hrbet, ramena, trup
Za začetnike
Premium
Težavno
58:21

[04] Joga za prožne boke in spodnji del hrbta

Joga za prožne boke in spodnji del hrbta je intenzivnejša vadba joge, ki se osredotoča na globoko odpiranje bokov, notranjih stegenskih vezi ter posledično na sproščanje in mehčanje spodnjega dela hrbta. Sekvenca zgrajena okrog središčnega položaja Padmasana (lotus) povečuje prožnost kolkov ter nas pripravi na položaj, ki zapečati koristi vadbe. Pridi na blazino, začniva!
boki, hrbet