Redna vadba joge, september 2022

Redna vadba joge za celoten mesec, ki zaokroži vse elemente, pranajame in položaje, ki jih potrebujemo za razteg, razbremenitev, sprostitev in okrepitev telesa. Z uvodnimi položaji je serija primerna tudi za popolne začetnike, kot tudi tiste malenkost zahtevnejše praktikante joge. Pridi na blazino, čas je za jogo!

Premium
4
Za začetnike
Lahkotno
boki, hrbet, noge, ramena, roke

Vsi videi v tej seriji

Za začetnike
Premium
Lahkotno
48:42

[01] Uvodna joga

Uvodni video prve joge prizemlji in upočasni tempo, ponastavlja živčni sistem ter nas, s položaji in dihalnimi tehnikami, v celoti sprosti in raztegne. Vadba joge v videu je primerna za vse stopnje, tudi začetnike. Z njo bomo poskrbeli zase ter umirili podivjane misli.
boki, hrbet, ramena, trup
Za začetnike
Premium
Zmerno
54:20

[02] Joga za stegna

Vadba joge za razbremenitev zadnjih stegenskih mišic ter kvadricepsa. Ko sedimo ali hodimo ali tečemo, uporabljamo noge le v naprej/nazaj gibanju. Rang gibanja naših nog je večji, ker je kolk sklep, ki omogoča gibanje v vse smeri. Zato se v vadbi joge osredotočamo na razteg stegen ter odpiranje bokov, mehčanje trdih tkiv ter tako povečamo obseg gibanja in olajšamo bolečine, togost. Pridi na blazino, začniva!
boki, hrbet, kolki, stegna
Za začetnike
Premium
Zmerno
50:38

[03] Joga za kolke in spodnji del hrbta

Vadba joge, ki sprošča toge boke. Položaji se dotaknejo področja kolkov, jih odprejo in posledično razbremenijo spodnji del hrbta. S središčnim položajem bojevnik 2 (Virabhadrasana 2) zmehčamo in odpremo boke, dimlje, ramena in prsni koš. Vadba gradi vzdržljivost in koncentracijo, energizira utrujene okončine, razvija ravnotežje in stabilnost.
kolki, spodnji del hrbta
Za začetnike
Premium
Zmerno
56:42

[04] Ravnotežna joga za hrbet

Ravnotežna joga za hrbet je namenjena stabilizatorjem in krepitvi mišic hrbta. S položaji, ki povečujejo medvretenčni prostor, poskrbimo za razbremenitev hrbtenice, povečamo njeno prožnost ter sprostimo področje hrbta. Bojevnik 3 (Virabhadrasana 3) krepi stabilnost celotnega telesa, majhne stabilizacijske mišice v stopalih in gležnjih, mišice nog, hrbta in trebušne mišice. Izboljšuje ravnotežje in tako lahko pomaga preprečiti poškodbe zaradi padcev. Med vadbo se poigramo tudi s položajem orla (Bakasana) in poletimo!
hrbet, ravnotežje