Redna vadba maj, 2023

Redna vadba joge za mesec maj. Sekvence, pranajame, položaji in prehodi med njimi targetirajo celotno telo, krepijo kondicijo in moč telesa. S poudarjenimi ravnotežnimi položaji krepijo stabilnost, moč jedra ter osredotočenost. Joga vadbe bodo poskrbele za močno, prožno in sproščeno telo.

Premium
4
Za napredne
Zmerno
hrbet, kolki, ramena, trup

Vsi videi v tej seriji

Za napredne
Premium
Zmerno
44:52

[01] Dinamična vinyasa joga

Vinyasa joga, ki jo začenjamo s pozdravom sonca (Surya Namaskar), prebuja telo in ga v celoti raztegne, oskrbi z energijo ter pripravi na središčne položaje. Ti središčni položaji krepijo in raztezajo hrbet, ramena, kolke ter trup. Spremljajoč umirjen in globok dih, v daljših držanjih položajev, deluje protistresno in blagodejno na živčni sistem.
hrbet, kolki, ramena
Za napredne
Premium
Zmerno
51:09

[02] Joga flow za razbremenitev ramen in kolkov

Joga vadba za ramena in kolke razbremenjuje ter odpira tkiva ramenskega obroča, zgornjega in spodnjega dela hrbta ter sprošča napetosti, nelagodja v telesu. Izboljšana gibljivost ramen in kolkov pomeni izboljšane vzorce gibanja. Takšni vzorci vplivajo tudi na zdravje sklepov in mišic v vsakdanjem življenju, kar telesu omogoča da se pravilno premika in deluje, kot bi moralo, saj zmanjša tveganje za poškodbe in bolečine.
hrbet, kolki, ramena
Za napredne
Premium
Zmerno
53:26

[03] Joga vadba za stabilnost in moč

Z osredotočenostjo na stabilnost in moč, joga vadba s središčnim položajem počepa na nogi (Prapadasana) pomaga graditi koordinacijo in stabilnost v bokih, hrbtenici, ramenih, kolenih in stopalih. Celotna vadba je strukturirana z namenom krepitve stabilnosti in moči telesa. Gibi telesa so sinhronizirani z ustaljenim dihom, kar umirja telo, mehča tkiva ter manjša vpliv stresa na telo.
boki, hrbtenica
Za napredne
Premium
Zmerno
48:46

[04] Joga za ravnotežje in moč rok

Joga za ravnotežje in moč rok razteza, krepi, povečuje fleksibilnost in obseg gibanja telesa. Položaj Bala Kakasana (majhna Bakasana oziroma položaj majhne vrane), je napreden položaj za krepitev jedra in ramen, ki pomaga učvrstiti trup, bicepse in tricepse ter raztegniti zgornji del hrbta, kar povečuje moč v zgornjem delu telesa.
moč, ravnotežje, roke