40% Black Friday popust za vse e-vadbe! Unovči kupon: BF40. Velja samo do 1.12.2023.

Medeja logotip

Smo tisto, kar nočemo biti

Deli to vsebino

Želim dan z več urami. Da bom lahko še kakšno uro dlje jamrala, kako mi zmanjkuje časa.

Mislim, da ne bom nikoli prišla do točke na kateri bom pomirjena, zares pomirjena z minljivostjo. Z umrljivostjo. Upam, da tja pridem. Ampak dvomim. Ampak veste kaj? Tudi to je okej.

Mislim, da si največ škode storimo z upiranjem. In potem se ženemo za, kaj pa vem, morda ideali. In potem ustvarjamo pričakovanja. In čakamo. In pozabimo na življenje.

Jaz pa ne bom takšna. Ne bom tista. Tista, ki čaka petke. Tista oseba, ki ne mara ponedeljkov. In ravno ta oseba sem postala. Ne razumete? Čemur se upiramo, to postanemo. Zakaj? Ne vem. Veliko stvari je, ki jih ne vem. Kar me je znalo svoje čase izredno utrujati. Utesnjevati. Spravljati v tesnobo. Ker kaj pa tesnobnega človeka ne spravlja v tesnobo, ne? Stvari, ki jih ne vem. Čas, ki mineva. Sovraštvo do ponedeljkov, čakanje petkov. Vsemu sem se upirala. Ničesar nisem sprejela. Postala sem zagrenjena.

Še bolj tesnobna.

Kako je možno, da postanemo točno tisto, kar nočemo postati? Da postanemo točno tisto, čemur se z vsemi štirimi upiramo?

What you resist persists.

Whatever you resist you become. If you resist anger, you are always angry. If you resist sadness, you are always sad. If you resist suffering, you are always suffering. If you resist confusion, you are always confused. We think that we resist certain states because they are there, but actually they are there because we resist them.

– Adyashanti

Si to, kar daš. Dobiš to, kar oddajaš.

Dokler bom jamrala, kako mi časa zmanjkuje, ga ne bom imela več. Dokler se bom upirala vsemu kar sem, bom točno takšna. Ne iščimo receptov, vodičev. Ker jih ni. Mi smo. Sebe poslušajmo. Vse odgovore, ki jih iščemo, imamo na dlani. Ali v srcu. Jih imamo. Samo vase se zazrimo in se sprejmimo. Imejmo se radi. Najprej sebe. Ne mi o egoizmu, sebičnosti. Ali celo o narcisoidnosti. Tisti, ki vam je ob omembi ljubezni do sebe to prva misel, ste posebna vrsta in vam ljubezni najbolj manjka. Pa sploh ne mislim nič slabega. Ravno nasprotno.

Časa ne bom ustavila. Lahko pa ustavim sebe. Ustavim sebe pri nenehni borbi z vsem kar nočem biti. In preprosto sem.

Bodite. In bodite dobro.

Deli to vsebino