Novoletni 30% popust za vse e-vadbe! Velja samo do 10.1.2024.

Medeja logotip

Kako sem uresničila neuresničljivo

Deli to vsebino

Ne gre za magičen recept. Prav tako ne gre za ponavljanje mantre ali kakšno new age sranje. Preprosto padla sem na dno in se začela spet pobirati. In med tem pobiranjem sem imela priložnost spreminjanja vzorcev. Priložnost, ki sem si jo dala sama. Vzela sem vse, kar mi pripada. Dobro in slabo. Ker, kaj? Če ignoriramo, zadeva izgine? Če se pretvarjamo, da nečesa ni, tega res ni?

Kako sem uresničila neuresničljivo? Ma nehala sem z neumnostmi, nehala sem z iskanjem krivcev. Nehala sem se smiliti sama sebi, vzela sem se v roke. Spremenila stare reflekse v nove. Drznila sem si biti glasna. Pri željah. Pri nestrinjanju. Upala sem si sanjati. Si predstavljati. Se smejati tudi v težjih trenutkih. Se učiti. Potegniti najboljše in najslabšega. Ampak veste kaj? Moje želje, cilji in doseženo? Morda v očeh drugih niso sploh nič posebnega. Ampak veste kaj? To sploh ni pomembno.

Začela sem slediti sebi, začela sem misliti tudi nase. Tako se doseže cilje. Tako se uresniči želje. Vse se začne pri nas.

Postala sem iskrena

Do sebe in drugih. A najprej do sebe. Če čutim, da nekaj ni v skladu z mano, z mojimi načeli, ne, tega ne bom počela. Imam hrbtenico, želim hoditi pokončno.

In drugi? Kaj se zgodi, ko si iskren do drugih? Nič posebnega. Cenijo tvojo načelnost, integriteto. In te spoštujejo.

Postavila sem se na prvo mesto

Skrbim zase. Ker edino tako lahko (po)skrbim tudi za druge. Pa ne, nisem prasica. Moje srce je dovolj veliko za vse. Tudi zame. Ampak s tem, ko mislim nase, ko se znam dati na prvo mesto, sem bolj samozavestna, odločna.

Če sem sama na mestu, če sem okej, lahko poskrbim za cel svet. Če so moji temelji načeti, ne zmorem nositi niti lastne teže.

Postala sem glasna

Glasno se smejem! Glasno pojem! Govorim. Nisem tiho. Nič več nisem tiho. Ljudem dam vedeti, kje imam meje. Ljudem dam vedeti, da imam meje in da jih morda ni dobro prestopiti. Če mi kaj ni všeč, povem.

Dovolila sem si biti jaz

Tista jaz, ki ji je bilo bolj vseeno za odzive okolice. Ki se ni ozirala na to, kako jo drugi vidijo. Jaz, ki je sledila svojemu srcu.

Dovolim si biti jaz. Ker edino jaz sem lahko jaz. Edino ti, si lahko ti. Razmislite. Nihče drug ne more biti vi. A ni to krasna moč? Se zavedate moči, ki jo nosite v sebi?

Uresničila sem neuresničljivo!

Sem tam, kjer želim biti. Stvari so daleč od popolnih. Ampak so popolne. Ker so točno takšne, kot so.

Deli to vsebino