Novoletni 30% popust za vse e-vadbe! Velja samo do 10.1.2024.

Medeja logotip

Splošni pogoji poslovanja

Prosimo, da si kupci pred uporabo naše spletne strani preberete naše splošne pogoje poslovanja. V kolikor nadaljujete z nakupom na naši spletni strani, štejemo, da ste seznanjeni z vsemi pogoji poslovanja in da se z njimi tudi strinjate.

Splošni pogoji poslovanja spletne strani medeja.net so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna stran medeja.net je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji storitev uporabniku. Upravlja jo podjetje Domen Hrabar s.p., v nadaljevanju ponudnik.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani medeja.net, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Podatki o podjetju

Domena spletne strani: medeja.net

Ime podjetja: Domen Hrabar s.p.

Naslov podjetja: Pretnerjeva ulica 1, 6230 Postojna

Matična številka: 6231390000

Davčna številka: 47759615

Davčni zavezanec: NE

Telefon: 031 251 836

Elektronska pošta: hej@medeja.net

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja,

 • kontaktne naslove,

 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,

 • dostopnost izdelkov,

 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve,

 • vse cene jasno in nedvoumno določene,

 • način plačila in dostave,

 • časovno veljavnost ponudbe,

 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Opis storitev

Joga programi in izzivi prek spleta

Ponudnik omogoča uporabnikom dostop do različnih joga programov in izzivov, ki vključujejo različne vadbe in tečaje v obliki videov, ki si jih lahko kupec po nakupu ogleduje na spletne strani medeja.net. Programi vključujejo različne ravni težavnosti in tematike, primerni so tako za začetnike kot izkušene praktikante joge. 

Dostop do programov in izzivov je mogoč po plačilu in se lahko izvaja na računalniku, tablici ali pametnem telefonu prek spletnega brskalnika. Naš cilj je omogočiti uporabnikom kakovostne vadbene izkušnje in podporo pri njihovem psihofizičnem razvoju skozi jogo. 

Dostop do joga programov je za kupca trajen, kar pomeni, da so na voljo kupcu vse dokler obstaja spletna stran medeja.net. Joga izzivi imajo lahko omejen rok veljavnosti, kar pomeni, da so na voljo kupcu samo omejen čas, ki je določen v ponudbi joga izziva.

E-vodiči in e-knjige

Ponujamo e-vodiče in e-knjige, ki so na voljo v formatu PDF in zajemajo različne vidike joge, vključno s tehnikami vadbe, dihalnimi vajami, meditacijo in ostalimi vidiki joge.

Po nakupu ima kupec takojšen dostop do svojih izbranih e-vodičev in e-knjig, ki jih lahko prenese na svoj računalnik. S ponudbo e-vodičev in e-knjig želimo omogočiti našim strankam, da razvijajo in izboljšajo svoje znanje in prakso joge.

Kupec po nakupu prejme e-vodič ali e-knjigo v trajno last tako, da si jo prenese iz naše spletne strani in si jo lahko shrani na njegovi napravi.

Joga vadbe v živo

Ponudnik izvaja različne vadbe joge v živo in sicer skupinsko jogo, individualno jogo, jogo za podjetja, jogarobiko in joga nidro.

Skupinska joga

Mesečna karta velja 31 dni (1 mesec) od prve vadbe, trimesečna karta velja 93 dni (3 mesece) od prve vadbe. Obiski niso prenosljivi v naslednje obdobje, razen v primeru bolezni in predložitvi zdravniškega potrdila. Obiski niso prenosljivi na drugo osebo. Joga poteka neprekinjeno razen ob dela prostih dnevih.

Individualna joga in joga za podjetja

Urnik in vadba se določajo individualno glede na želje posameznega kupca.

Jogarobika

Mesečna karta velja 31 dni (1 mesec) od prve vadbe. Obiski niso prenosljivi v naslednje obdobje, razen v primeru bolezni in predložitvi zdravniškega potrdila. Obiski niso prenosljivi na drugo osebo. Jogarobika poteka neprekinjeno razen ob dela prostih dnevih.

Joga nidra

Program joga nidre se izvaja v obliki delavnic. Termini so predhodno objavljeni na spletni strani ponudnika. Termini niso prenosljivi na drugo osebo ali na drugo obdobje, razen v primeru bolezni in predložitvi zdravniškega potrdila.

Cene

Vse cene na spletni strani medeja.net so prodajne cene v evrih (EUR) in veljajo na dan naročila oz. v trenutku potrditve naročila.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V nasprotnem primeru si podjetje Domen Hrabar s.p., pridržuje pravico odstopa od kupoprodajne pogodbe ter stranki vrne plačano kupnino.

Popusti in kuponi se med seboj ne seštevajo, razen v primeru, ko je navedeno drugače. Koda kupona za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je lahko časovno omejena. Aktivno kodo kupona za popust objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika in v medijih, ki jih ponudnik izbere. Ponudnik ne zagotavlja, da v času nakupa obstaja aktivna koda kupona za popust. Kode kupona za popust se ne seštevajo, razen v kolikor je to navedeno drugače. Kod kuponov za popust ni možno menjati za gotovino.

V ceni individualne joge ni upoštevan morebiten najem prostora ali potni stroški.

Največje število oseb v posamezni skupini joge za podjetja je 12. Dodatek za vodenje joge v angleškem jeziku znaša 20%. V cenah joge za podjetja ni upoštevan najem prostora ali potni stroški.

Domen Hrabar s.p. ne odgovarja za morebitne napake (slovnične, pravopisne in druge) v povezavi s ceno storitev ali izdelkov.

Naročila

Postopek naročila v spletni trgovini

Postopek naročila poteka tako, da kupec izbere izdelek ali storitev, ga doda v košarico, nadaljuje na blagajno, vpiše podatke plačnika, izbere način plačila in klikne na gumb Kupite sedaj. Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. 

Po uspešno izvršenem naročilu in plačilu kupec dobi dostop do kupljenih storitev. Kupec prejme tudi e-poštno obvestilo o naročilu in registraciji na e-poštni naslov, ki ga je vpisal v procesu naročila. Kupec prejme račun prek elektronske pošte po tem, ko uspešno izvrši naročilo in je transakcija uspešno zaključena.

Postopek naročila vadbe joge v živo

Postopek naročila vadbe joge v živo poteka tako, da kupec sporoči ponudniku tip vadbe joge, ki jo želi in termin, ki mu ustreza. 

Kupec lahko ponudnika kontaktira osebno, prek telefona, prek kontaktnega obrazca na spletni strani ponudnika, prek e-pošte ali pa prek privatnih sporočil na socialnih omrežij, kjer ima ponudnik svoje profile. 

Ponudnik sporoči, ali je izvedba vadbe v tem terminu možna in posreduje kupcu predračun za izbrano vadbo na njegov e-poštni naslov. S plačilom predračuna si kupec rezervira prostor v skupini. Ko kupec prvič obišče vadbo joge, se mu prične iztekati zakupljeno obdobje. Ponudnik izda kupcu predračun pred pričetkom naslednjega obdobja in v kolikor kupec poravna predračun si ponovno rezervira prostor za naslednje obdobje, v nasprotnem primeru pa se šteje, da kupec v prihodnjem obdobju ne želi več obiskovati vadb in se njegovo mesto sprosti.

V primeru, da želi kupec plačati vadbe za preteklo obdobje, se kupec in ponudnik dogovorita za termine vadb še pred tem obdobjem. Ponudnik izda račun na koncu meseca za pretekli mesec za vse vnaprej dogovorjene vadbe in to tudi za vadbe, ki niso bile realizirane, razen za tiste odpovedane vadbe, ki jih je odpovedal ponudnik.

Plačila

Na spletni strani medeja.net ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo po predračunu na TRR ponudnika

 • Plačilo s kreditno kartico

Plačila za vse oblike joge v živo se izvedejo s plačilom kupca na TRR ponudnika na podlagi izdanega predračuna ali računa, pri jogi za podjetja je možna tudi izdaja e-računa. Kupec opravi plačilo pred pričetkom vadbe in s tem rezervira svoj prostor v skupini, razen če je dogovorjeno drugače. Ponudnik lahko kupcu zavrne opravljanje storitev v kolikor kupec ni pravočasno plačal izdanega predračuna ali računa. Ponudnik v nobenem primeru ne vrača denarja za kupljeno karto vadbe joge. Zakupljeno obdobje ni prenosljivo na drugo osebo. Zakupljeno obdobje ni prenosljivo na drugo obdobje, razen v primeru bolezni in predložitvi zdravniškega potrdila.

Z nakupom izdelka ali storitve se kupec izrecno strinja, da je ponudnik pooblaščen za bremenitev izbranega plačilnega sredstva kupca na način in v obdobju, ki ga je kupec določil v postopku naročila. 

Vsa obvestila, predračuni, potrdila o plačilu in računi se pošiljajo na e-poštni naslov kupca. 

Varnost nakupa

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Dostava

Joga programi in izzivi prek spleta se vršijo kot digitalne vsebine, ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, zato stroški dostave oz. poštnine ne obstajajo.

Dostop do storitev video vsebin

Dostop do plačljivih video vsebin na spletni strani medeja.net se izvrši, ko kupec opravi plačilo. Ponudnik ne jamči za ločljivost in kakovost digitalne vsebine pri pretakanju. Kakovost in hitrost toka digitalne vsebine pri posameznem uporabniku imata veliko različnih spremenljivk, vključno s hitrostjo povezave, lokacijo, hitrostjo prenosa, napravami, predvajalnikom in pasovno širino. 

Dostopnost spletne strani medeja.net je odvisna od zunanjega ponudnika gostovanja in od ponudnika gostovanja vseh avdio in video vsebin, zato ponudnik ne jamči za neprekinjeno dostopnost vseh ali posamezne vsebine. Naročnik nedostopnost vsebin sporoči na e-pošto hej@medeja.net, ponudnik pa skuša razlog za nedostopnost čim prej odpraviti, ob tem pa naročniku ne pripada nadomestni čas za čas trajanja nedostopnosti.

Ne jamčimo za točnost, zanesljivost, popolnost ali pravočasnost storitev.

Pravica do odstopa od nakupa

Potrošnik nima pravice do odstopa od nakupa za elektronske storitve, kot so video tečaji, e-knjige in drugi elektronski produkti.

Vedenje uporabnika

Video storitve se lahko uporabljajo samo za zakonite namene, ki so omejeni na pretakanje, branje in ogled vsebin in videoposnetkov. Ponudnik izrecno prepoveduje kakršnokoli drugo uporabo storitev in/ali spletne strani medeja.net.

Prepovedano je kršiti ali poskušati kršiti varnost storitev, vključno z (a) dostopom do podatkov, ki niso namenjeni vaši uporabi, ali prijavo v strežnik ali račun, do katerega nimate pooblastila, (b) poskusom spreminjati, skenirati ali testirati ranljivost sistema ali omrežja ali kršiti varnostne ukrepe ali ukrepe za preverjanje pristnosti brez ustreznega pooblastila, (c) poskusom poseganja v storitev kateremukoli uporabniku, gostitelju ali omrežju, vključno s posredovanjem virusa, preobremenitev, neželene pošte ali rušenja, (d) ponarejanjem katere koli glave paketa TCP/IP ali kateregakoli dela informacij v glavi v katerikoli objavi po e-pošti ali novičarski skupini, (e) pobiranjem ali zbiranjem podatkov ali (f) uporabo robotov za izkrivljanje izplačil, (g) predvajanjem, kopiranjem ali posredovanjem zaklenjenih in/ali plačljivih vsebin osebam, ki niso plačniki vadb.

Ponudnik bo v primeru kršitev nemudoma prekinil dostop kupca do vseh vsebin na medeja.net. 

Varovanje podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004). Z vpisom podatkov na spletni strani medeja.net dovoljujete, da podjetje Domen Hrabar s.p. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje.

Podjetje Domen Hrabar s.p. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh od zahteve trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Uporaba piškotkov in politika zasebnosti

Informacije si preberite v dokumentih Politika zasebnosti in Pravilnik o piškotkih, ki sta objavljena na spletni strani.

Komunikacija

Z uporabo storitev medeja.net se strinjate s prejemanjem naših elektronskih sporočil. Ta sporočila bodo vključevala e-pošto o računu, geslu, dostopu, transakcijskih in drugih informacijah povezanih s storitvami in vašim uporabniškim računom ter komercialna in oglaševalska sporočila.

Avtorske pravice in intelektualna lastnina

Spletna stran medeja.net je v lasti podjetja Domen Hrabar s.p., vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pisno odobritvijo lastnika. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Storitve in vse vsebine na spletni strani medeja.net so izključna last podjetja Domen Hrabar s.p. in so zaščitene z avtorskimi pravicami in drugimi skupnimi in zakonskimi ureditvami Slovenije in EU o intelektualni lastnini.

Storitev in katerihkoli vsebin na medeja.net kupec ne sme prodajati, spreminjati, reproducirati, prikazovati, javno izvajati, posojati, distribuirati ali kako drugače uporabljati, razen na način, ki je skladen s Splošnimi pogoji poslovanja.

Dosledno bomo izvajali ukrepe za zaščito avtorskih pravic in pravic intelektualne lastnine ter preganjali vsa morebitna kršenja teh pravic v skladu z veljavno zakonodajo.

Omejitev odgovornosti

Upravljalec spletne strani ni odgovoren za kakršnokoli škodo, ki bi izvirala iz morebitnih tehničnih težav, prekinitve delovanja storitve ali drugih motenj. Čeprav se trudimo za točnost, pravilnost, ažurnost podatkov in informacij, ki so objavljene na spletnem mestu, zanje ne odgovarjamo.

Poleg kakršnekoli omejitve odgovornosti, določene tukaj, do popolnega obsega, ki je dovoljen po veljavni zakonodaji, uporabnik razume in se strinja, da ne bomo odgovorni za posredno, neposredno, naključno, posebno, posledično, kazensko, vzorno ali drugo škodo kot posledico uporabe ali neuporabe naših storitev ali iz kakršnikoli ukrepov, ki jih sprejmemo ali ne sprejmemo. To vključuje škodo za napake, opustitev, prekinitve, okvare, zamude, računalniške in druge viruse, izgubo finančnih sredstev, izgubo podatkov, nepooblaščene dostope ter spremembo prenosov in drugih podatkov ter čustvene stiske in druge opredeljene in neopredeljene izgube.

Ta omejitev velja ne glede ali je povračilo škode zahtevano z garancijo, pogodbo, malomarnostjo, odškodninskim kaznivim dejanjem ali drugim pravnim poukom, tudi če smo bili o možnosti takšne škode obveščeni. Naša največja odgovornost, ki izhaja iz ali v navezavi na vašo uporabo naših storitev, ne glede na razlog dejanja ne bo presegla zneska plačanega za izdelek ali izdelke, ki vsebujejo video vsebine.

Ponudnik lahko onemogoči spletno stran ali dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja.  

Omejitev odgovornosti za zdravje in varnost

Če se želite udeležiti skupinske, individualne, online joge ali katere druge joge ter storitev na spletni strani medeja.net, morate biti fizično zdravi. Če vam je vaš osebni zdravnik omejil ukvarjanje s telesno dejavnostjo in športom, se ne boste mogli pridružiti našim vadbam.

Kupec se strinja, da se vseh vadb joge v živo ali prek spleta udeležuje na lastno odgovornost. Ponudnik ne nosi nobene odgovornosti za morebitne poškodbe ali škodo, ki bi jo lahko kupec utrpel pri ali zaradi obiskovanja katerekoli vadbe joge, z uporabo katerekoli storitve, nasveta ali z ogledom vsebin na medeja.net. Kupec se zaveda, da vadbe zahtevajo fizični napor, ki lahko, ob nedoslednosti in preuranjenosti, pripelje do poškodb.

Vadbe joge so zelo varne, vendar je, tako kot pri vseh oblikah telesne vadbe, odgovorno, da se ob poškodbah, boleznih ali nosečnosti pred začetkom vadbe posvetujete s svojim osebnim zdravnikom in upoštevate njegova varnostna priporočila.

Vadba joge in/ali pranajame ni nadomestilo za zdravniško svetovanje ali zdravljenje. Če dvomite o primernosti vaj, se obrnite na svojega zdravnika.

Kupec se na varen način udeleži katerekoli vadbe tako, da se sam prepriča, da je okolje, ki ga uporablja in v katerem vadi, primerno in ima ravno površino, je stran od kakršnihkoli ovir in ima dovolj prostora za neomejeno gibanje.

Z uporabo storitev – bodisi v živo ali vnaprej posnetih vadbenih/izobraževalnih videoposnetkov – se strinjate, da je vaša odgovornost, da se zavedate svojih zmožnosti in počnete, kar vam ustreza. Če ste v dvomih ali je vadba glede na vaše zdravstveno stanje primerna za vas, se obrnite na vašega osebnega zdravnika.

Kupec je seznanjen z zgoraj napisanim in potrjuje, da se prostovoljno odloča za vadbo joge ter sprejema vsa tveganja povezana z njegovo odločitvijo. Kupec zagotavlja in jamči, da je fizično sposoben in nima nobenega zdravstvenega stanja, ki bi mu preprečilo udeležbo na vadbi online joge, skupinske joge ali katere druge oblike joge, ki jo izvaja ponudnik.

Uporaba in nasveti v storitvah in izdelkih se uporabljajo na lastno odgovornost. V primeru poškodb ali zdravstvenih težav kupca ponudnik ne nosi nobene odgovornosti.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbo lahko uporabniki pošljejo na e-mail hej@medeja.net ali po klasični pošti na naslov: Domen Hrabar s.p., Pretnerjeva ulica 1, 6230 Postojna.

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se spori rešijo sporazumno.

Za morebitne spore je pristojno sodišče v Postojni.

Končno določilo

Pridržujemo si pravico do sprememb Splošnih pogojev poslovanja.

Pomoč in vprašanja

Če potrebujete pomoč pri uporabi spletne strani medeja.net ali imate dodatna vprašanja, vam bomo z veseljem odgovorili prek e-pošte: hej@medeja.net.

Splošni pogoji poslovanja so bili nazadnje posodobljeni 13.9.2023.