Splošni pogoji poslovanja

Prosimo, da si kupci pred uporabo naše spletne strani preberete naše splošne pogoje poslovanja. V kolikor nadaljujete z nakupom na naši spletni strani, štejemo, da ste seznanjeni z vsemi pogoji poslovanja in da se z njimi tudi strinjate. Znamka Medeja, ki posluje v okviru podjetja Domen Hrabar s.p., si pridržuje pravico do sprememb pogojev na spletni strani medeja.net ter pravico do pravopisnih napak.

Podatki o podjetju


Domena spletne strani: medeja.net
Ime podjetja: Domen Hrabar s.p.
Naslov podjetja: Pretnerjeva ulica 1, 6230 Postojna
Matična številka: 6231390000
Davčna številka: 47759615
Davčni zavezanec: NE
Telefon: 031 251 836
Elektronska pošta: hej@medeja.net

Splošni pogoji poslovanja


Splošni pogoji poslovanja spletne strani medeja.net so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna stran medeja.net je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji storitev uporabniku. Upravlja jo podjetje Domen Hrabar s.p., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec na spletni strani. Ob registraciji na spletno stran obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani medeja.net, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Zavezujoči podatki ponudnika


Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
-identiteto podjetja,
-kontaktne naslove,
-bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
-dostopnost izdelkov,
-pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve,
-vse cene jasno in nedvoumno določene,
-način plačila in dostave,
-časovno veljavnost ponudbe,
-rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Lastnostni in uporaba storitev


Storitve joge prek spleta zajemajo vadbe joge v obliki video pretočnih vsebin. Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na podstraneh spletne strani (tekstovnega, slikovnega, avdio ali video materiala).

Ponudnik podeljuje kupcu omejeno, neprenosljivo in neizključno licenco za dostop do vseh digitalnih vsebin in njihovo uporabo za osebne in nekomercialne namene.

Če se kupec odloči za dostop do katerekoli komponente storitev, za katero je treba plačati, se strinja, da bo pravočasno plačeval vse stroške povezane z njegovim računom. Vsa plačila bodo bremenjena na kreditni kartici ali bančnem računu kupca. Uporabnik se strinja, da bo ohranil veljavne podatke o kreditni kartici kot del podatkov o svojem računu.

Cene


Vse cene na spletni strani medeja.net so prodajne cene v evrih (EUR) in veljajo na dan naročila oz. v trenutku potrditve naročila.

Storitve se vršijo kot digitalne vsebine, ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, zato stroški dostave oz. poštnine ne obstajajo.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V nasprotnem primeru si podjetje Domen Hrabar s.p., pridržuje pravico odstopa od kupoprodajne pogodbe ter stranki vrne plačano kupnino.

Domen Hrabar s.p. ne odgovarja za morebitne napake (slovnične, pravopisne in druge) v povezavi s ceno artiklov. V primeru morebitnih napak, bo stranka obveščena.

Popusti in kuponi se med seboj ne seštevajo, razen v primeru, ko je navedeno drugače. Koda kupona za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je lahko časovno omejena. Aktivno kodo kupona za popust objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika in v medijih, ki jih ponudnik izbere. Ponudnik ne zagotavlja, da v času nakupa obstaja aktivna koda kupona za popust. Kode kupona za popust se ne seštevajo, razen v kolikor je to navedeno drugače. Kod kuponov za popust ni možno menjati za gotovino.

Naročila

Postopek naročila poteka tako, da kupec izbere mesečno ali letno naročnino na online jogo; v drugem koraku si ustvari svoj račun na medeja.net tako, da vpiše svojo e-pošto (ki je hkrati tudi njegovo uporabniško ime) ter geslo ter potrdi, da je prebral in se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja ter Politiko zasebnosti; v zadnjem koraku pa izvrši plačilo s svojo kreditno kartico ali SEPA plačili tako, da izpolni ustrezne podatke. Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila.

Po uspešno izvršenem naročilu in plačilu kupec nemudoma dobi dostop do storitev. Kupec prejme tudi e-poštno obvestilo o naročilu in registraciji na e-poštni naslov, ki ga je vpisal v procesu naročila. Kupec prejme račun prek elektronske pošte po tem, ko uspešno izvrši naročilo in je transakcija uspešno zaključena.

Plačila


Na spletni strani medeja.net ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

-Plačilo s kreditno kartico prek varnega sistema Stripe
-SEPA plačilo prek varnega sistema Stripe

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko vse digitalne vsebine, ki so na voljo v okviru naročnin ali članstev, občasno spreminja in prilagaja ter spreminja ceno teh naročnin ali članstev. Ponudnik ne jamči za prihodnjo razpoložljivost določene naročnine ali članstva, ki trenutno obstaja.

Z nakupom naročnine ali članstva se kupec izrecno strinja, da je ponudnik pooblaščen za bremenitev izbranega plačilnega sredstva kupca na način in v obdobju, ki ga je kupec določil v postopku naročila.

Kupec lahko vse podatke o svojem računu, naročnini in izbranem plačilnem sredstvu kadarkoli spremeni v svojem uporabniškem računu Moja joga.

Vsa obvestila, potrdila o plačilu in računi se pošiljajo na e-poštni naslov kupca. Naročnina kupca velja dokler ni preklicana oz. odpovedana. V kolikor kupec ne želi plačati naslednjega obračunskega obdobja, mora svojo naročnino prekiniti pred naslednjo bremenitvijo, v nasprotnem primeru se naročnina ponovno samodejno obračuna.

Pridržujemo si pravico, da iz kateregakoli razloga odstranimo uporabniški račun kupca in omejimo dostop do naših storitev.

Varnost nakupa


Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Dostop do storitev


Dostop do plačljivih video vsebin na spletni strani medeja.net se samodejno izvrši takoj, ko kupec opravi plačilo. Naročnino in plačila si lahko kupec kadarkoli ogleda in z njimi upravlja v svojem uporabniškem računu Moja joga.

Ponudnik ne jamči za ločljivost in kakovost digitalne vsebine pri pretakanju. Kakovost in hitrost toka digitalne vsebine pri posameznem uporabniku imata veliko različnih spremenljivk, vključno s hitrostjo povezave, lokacijo, hitrostjo prenosa, napravami, predvajalnikom in pasovno širino.

Dostopnost spletne strani medeja.net je odvisna od zunanjega ponudnika gostovanja in od ponudnika gostovanja vseh avdio in video vsebin, zato ponudnik ne jamči za neprekinjeno dostopnost vseh ali posamezne vsebine. Naročnik nedostopnost vsebin sporoči na e-pošto hej@medeja.net, ponudnik pa skuša razlog za nedostopnost čim prej odpraviti, ob tem pa naročniku ne pripada nadomestni čas za čas trajanja nedostopnosti.

Ne jamčimo za točnost, zanesljivost, popolnost ali pravočasnost storitev.

Nismo odgovorni za izgubo informacij z dejanji tretje osebe ali zaradi okoliščin, ki so izven našega nadzora. Od uporabnikov se pričakuje, da imajo lastno kopijo vseh svojih informacij.

Uporabnik medeja.net se strinja in razume, da ne bomo odgovorni za neposredno, posredno, naključno ali posledično in drugo škodo, ki se veže na uporabo storitev ali bili odgovorni za škodo iz kakršnikoli odločitev, ki jih sprejmemo ali ne sprejmemo. To vključuje in ni omejeno na škodo za napake, prekinjanja, zamude, računalniške viruse, izgubo podatkov, izgubo finančnih sredstev, nepooblaščene postopke in druge postopke ter prenos podatkov. Ta omejitev velja ne glede ali je škoda nastala pod pogoji, kot je posledica malomarnosti ali drugače, tudi če je bilo izpostavljeno obvestilo o možnosti take škode. Naša maksimalna odgovornost, ki izhaja iz storitev ali v povezavi na storitve ali uporabo storitev, ne glede na vzrok za dejanje, ne bo presegla zneska plačanega za storitve.

Uporabniški račun


Za uporabo storitev mora kupec ustvariti uporabniški račun, ki bo prikazan na podstrani Moja joga. Ob registraciji mora kupec posredovati točne in popolne podatke ter jih ob spremembah nemudoma posodobiti, da ostanejo aktualni.

Kupec lahko v svojem uporabniškem računu pregleduje svoje transakcije in naročnine ter naročnino prekine, zamenja z drugim paketom naročnine in zamenja svoje geslo.
Če kupec posreduje kakršnekoli informacije, ki so netočne ali nepopolne, ali če imamo razlog za domnevo, da so informacije netočne ali nepopolne, lahko račun kupca in uporabo njegovih storitev začasno prekinemo ali ukinemo.

Izključno kupec je odgovoren za vse dejavnosti, ki se izvajajo prek njegovega uporabniškega računa. Kupec ne bo predvajal, kopiral ali posredoval zaklenjenih in/ali plačljivih vsebin osebam, ki niso plačniki vadb.

Kupcu svetujemo, da svoj uporabniški račun zaščiti pred nepooblaščeno uporabo tako, da ne posreduje svojega uporabniškega imena ali gesla nikomur. Kupec nas bo obvestil o kakršnikoli nepooblaščeni uporabi njegovega računa ali kakršnikoli drugi kršitvi varnosti nemudoma, tako da pošlje e-pošto na hej@medeja.net.

Brezplačno testiranje in reklamacije storitev


Kupec pri sklenitvi naročnine na jogo prek spleta najprej prejme brezplačen sedem (7) dnevni dostop do vseh video vsebin. V tem obdobju lahko brezplačno preizkuša in testira ter si ogleduje vse video vsebine. V kolikor kupec ugotovi, da mu iz kateregakoli razloga vsebine ne ustrezajo, lahko pred potekom sedem (7) dnevnega obdobja prekine naročnino. Po preteku brezplačnega sedem (7) dnevnega dostopa ni možnih reklamacij storitev in se obračuna naročnina, ki jo je kupec izbral v postopku naročila. Morebitne reklamacije uporabniki sporočijo ponudniku na e-mail hej@medeja.net.

Pravica do odstopa od nakupa


Kupec, ki se prvič registrira na online jogo na medeja.net lahko v roku 7 dni brezplačno testira in preizkuša vse vsebine ter lahko prekine naročnino in tako odstopi od nakupa, ponudnik pa mu ne bo zaračunal ničesar.

Kupec lahko kadarkoli prekine svojo že plačano naročnino, vendar se bo iztekla ob koncu obdobja naročnine, ki ga je kupec določil v postopku naročila in ne z dnem prekinitve s strani naročnika.

Vedenje uporabnika


Storitve se lahko uporabljajo samo za zakonite namene, ki so omejeni na pretakanje, branje in ogled vsebin in videoposnetkov. Ponudnik izrecno prepoveduje kakršnokoli drugo uporabo storitev in/ali spletne strani medeja.net.

Prepovedano je kršiti ali poskušati kršiti varnost storitev, vključno z (a) dostopom do podatkov, ki niso namenjeni vaši uporabi, ali prijavo v strežnik ali račun, do katerega nimate pooblastila, (b) poskusom spreminjati, skenirati ali testirati ranljivost sistema ali omrežja ali kršiti varnostne ukrepe ali ukrepe za preverjanje pristnosti brez ustreznega pooblastila, (c) poskusom poseganja v storitev kateremukoli uporabniku, gostitelju ali omrežju, vključno s posredovanjem virusa, preobremenitev, neželene pošte ali rušenja, (d) ponarejanjem katere koli glave paketa TCP/IP ali kateregakoli dela informacij v glavi v katerikoli objavi po e-pošti ali novičarski skupini, (e) pobiranjem ali zbiranjem podatkov ali (f) uporabo robotov za izkrivljanje izplačil, (g) predvajanjem, kopiranjem ali posredovanjem zaklenjenih in/ali plačljivih vsebin osebam, ki niso plačniki vadb.

Varovanje podatkov


Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004). Z vpisom podatkov na spletni strani medeja.net dovoljujete, da podjetje Domen Hrabar s.p. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje.

Podjetje Domen Hrabar s.p. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh od zahteve trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Komunikacija

Z uporabo storitev medeja.net se strinjate s prejemanjem naših elektronskih sporočil. Ta sporočila bodo vključevala e-pošto o računu, geslu, dostopu, poteku veljavnosti kreditne kartice, transakcijskih in drugih informacijah povezanih s storitvami in vašim računom ter oglaševalska sporočila.

Avtorske pravice in intelektualna lastnina


Spletna stran medeja.net je v lasti podjetja Domen Hrabar s.p., vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pisno odobritvijo lastnika. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Storitve in vse vsebine na spletni strani medeja.net so izključna last podjetja Domen Hrabar s.p. in so zaščitene z avtorskimi pravicami in drugimi skupnimi in zakonskimi ureditvami Slovenije in EU o intelektualni lastnini.

Storitev in katerihkoli vsebin na medeja.net kupec ne sme prodajati, spreminjati, reproducirati, prikazovati, javno izvajati, posojati, distribuirati ali kako drugače uporabljati, razen na način, ki je skladen s Splošnimi pogoji poslovanja.

Omejitev odgovornosti za zdravje in varnost


Če se želite udeležiti skupinske, individualne, online joge ali katere druge joge ter storitev na spletni strani medeja.net, morate biti fizično zdravi. Če vam je vaš osebni zdravnik omejil ukvarjanje s telesno dejavnostjo in športom, se ne boste mogli pridružiti našim vadbam.

Kupec se strinja, da se vseh vadb joge v živo ali prek spleta udeležuje na lastno odgovornost. Ponudnik ne nosi nobene odgovornosti za morebitne poškodbe ali škodo, ki bi jo lahko kupec utrpel pri ali zaradi obiskovanja katerekoli vadbe joge, z uporabo katerekoli storitve, nasveta ali z ogledom vsebin na medeja.net. Kupec se zaveda, da vadbe zahtevajo fizični napor, ki lahko, ob nedoslednosti in preuranjenosti, pripelje do poškodb.

Vadbe joge so zelo varne, vendar je, tako kot pri vseh oblikah telesne vadbe, odgovorno, da se ob poškodbah, boleznih ali nosečnosti pred začetkom vadbe posvetujete s svojim zdravnikom ali ginekologom in upoštevate njegova varnostna priporočila.

Vadba joge in/ali pranajame ni nadomestilo za zdravniško svetovanje ali zdravljenje. Če dvomite o primernosti vaj, se obrnite na svojega zdravnika.

Kupec se na varen način udeleži katerekoli vadbe tako, da se sam prepriča, da je okolje, ki ga uporablja in v katerem vadi, primerno in ima ravno površino, je stran od kakršnihkoli ovir in ima dovolj prostora za neomejeno gibanje.

Z uporabo storitev – bodisi v živo ali vnaprej posnetih vadbenih/izobraževalnih videoposnetkov – se strinjate, da je vaša odgovornost, da se zavedate svojih zmožnosti in počnete, kar vam ustreza. Če ste v dvomih ali je vadba glede na vaše zdravstveno stanje primerna za vas, se obrnite na vašega osebnega zdravnika.

Kupec je seznanjen z zgoraj napisanim in potrjuje, da se prostovoljno odloča za vadbo joge ter sprejema vsa tveganja povezana z njegovo odločitvijo. Kupec zagotavlja in jamči, da je fizično sposoben in nima nobenega zdravstvenega stanja, ki bi mu preprečilo udeležbo na vadbi online joge, skupinske joge ali katere druge oblike joge, ki jo izvaja ponudnik.

Omejitev odgovornosti


Poleg kakršnekoli omejitve odgovornosti, določene tukaj, do popolnega obsega, ki je dovoljen po veljavni zakonodaji, uporabnik razume in se strinja, da ne bomo odgovorni za posredno, neposredno, naključno, posebno, posledično, kazensko, vzorno ali drugo škodo kot posledico uporabe ali neuporabe naših storitev ali iz kakršnikoli ukrepov, ki jih sprejmemo ali ne sprejmemo. To vključuje škodo za napake, opustitev, prekinitve, okvare, zamude, računalniške in druge viruse, izgubo finančnih sredstev, izgubo podatkov, nepooblaščene dostope ter spremembo prenosov in drugih podatkov ter čustvene stiske in druge opredeljene in neopredeljene izgube.

Ta omejitev velja ne glede ali je povračilo škode zahtevano z garancijo, pogodbo, malomarnostjo, odškodninskim kaznivim dejanjem ali drugim pravnim poukom, tudi če smo bili o možnosti takšne škode obveščeni. Naša največja odgovornost, ki izhaja iz ali v navezavi na vašo uporabo naših storitev, ne glede na razlog dejanja ne bo presegla zneska plačanega za naše storitve.

Pritožbe in spori


Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbo lahko uporabniki pošljejo na e-mail hej@medeja.net ali po klasični pošti na naslov: Domen Hrabar s.p., Pretnerjeva ulica 1, 6230 Postojna.

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se spori rešijo sporazumno.

Za morebitne spore je pristojno sodišče v Postojni.

Odgovornost za napake


Podjetje Domen Hrabar s.p. ne odgovarja za morebitne napake (slovnične, pravopisne in druge) na spletnem mestu medeja.net.

Pomoč in vprašanja


Če potrebujete pomoč pri uporabi spletne strani medeja.net ali imate dodatna vprašanja, vam bomo z veseljem odgovorili prek e-pošte: hej@medeja.net.


Splošni pogoji poslovanja so bili nazadnje posodobljeni 9.8.2022.