Novoletni 30% popust za vse e-vadbe! Velja samo do 10.1.2024.

Medeja logotip

Najboljše vadbe joge za hrbet, hrbtenico in križ na YouTubu

Deli to vsebino

Zate sem pripravila izbor mojih najboljših in najbolj gledanih brezplačnih joga vadb na Youtubu, ki so skrbno oblikovani za področje hrbta, hrbtenice in križa.

Hrbtenica je steber našega telesa. Zaradi sodobnega načina življenja je prav področje hrbta pogosto zanemarjeno in nagnjeno k okornosti, nelagodju in bolečinam. S pomočjo joge ti lahko pomagam pomladiti hrbtenico, povrniti vitalnost hrbtu in razbremeniti področje križa.

Najboljše vadbe joge za hrbet, hrbtenico in križ na YouTubu

Ne glede na to ali si izkušen jogi ali šele začetnik, ti videoposnetki ponujajo pot do bolj prožne hrbtenice, razbremenjenega hrbta, manj bolečin in več dobrega počutja.

Koristi, ki jih nudi joga za hrbet, križ in hrbtenico:

  • Izboljšana prožnost
  • Močnejše mišice
  • Pravilna poravnava hrbtenice
  • Povečan krvni obtok
  • Zmanjšan stres in napetost
  • Izboljšano zavedanje telesa
  • Izboljšana povezava med umom in telesom
  • Izboljšano splošno počutje

Joga za hrbet in hrbtenico

Joga vadba se osredotoča na celotno področje hrbta, od zgornjega dela do spodnjega. Joga položaji v videu nežno raztegnejo in podaljšajo mišice v hrbtu, kar pomaga pri izboljšani prožnosti in manjši togosti hrbtenice.

V 26 minutnem joga videu joga položaji spodbujajo pravilno poravnavo hrbtenice, kar lahko pomaga pri blaženju bolečin v hrbtu.

Joga za zgornji del hrbta

Področje vratu in lopatic je zaradi narave dela, ki telo ohranja v prisilnem položaju več ur zapored, izjemno obremenjeno. Joga za zgornji del hrbta se s položaji osredotoča na razteg in odpiranje področja vratu in lopatic, kar pomaga sprostiti napetost in zakrčenost v mišicah, zmanjša nelagodje in spodbuja sprostitev.

30 minutna joga z izbranimi joga položaji angažira mišice zgornjega hrbta in ramen, kar pomaga izboljšati držo in sprostiti obremenjeno področje.

Joga za hrbet

Krajša vadba joge je oblikovana za celotno področje hrbta in je odlična za takrat, ko nimamo časa, želimo pa nekaj narediti zase. 16 minutna joga se osredotoča na razteg in lajšanje nelagodja v hrbtu.

V pretežno nizkih joga položajih se usmerja na mehčanje tkiv in sproščanje napetosti.

Joga za hrbtenico

Joga vadba v videu ponuja več koristi za hrbtenico, saj spodbuja prožnost, moč in splošno zdravje hrbtenice.

V 21 minut dolgi jogi za hrbtenico položaji povečujejo medvretenčni prostor in razbremenjujejo celotno hrbtenico. Vadba pomaga ublažiti napetost in nelagodje s spodbujanjem sprostitve in raztegom napetih mišic.

Joga za spodnji del hrbta

Malenkost daljša joga za spodnji del hrbta v 40-tih minutah poskrbi za manj napetosti in nelagodja v križu.

Joga položaji ciljajo na mišice spodnjega dela hrbta, kar pomaga sprostiti napetost in razbremeniti križ. Nežnost prehodov med položaji spodbuja sprostitev in olajšanje mišic ter zmanjša bolečino.

Skrb za hrbet

Skrb za hrbet je ključnega pomena za dobro počutje, lažje opravljanje vsakodnevnih opravil ter uživanje v prostočasnih dejavnostih. Zato je vključitev joge v tvojo rutino lahko izjemno koristna.

Joga videi za področje hrbta ponujajo celovit pristop h krepitvi in lajšanju napetosti, od nežnih raztegov do ciljanih položajev. Ne glede na to, ali imaš opravka s kronično bolečino ali preprosto želiš izboljšati prožnost in držo, joga vadbe poskrbijo za bolj prožen, krepak in vitalen hrbet brez bolečin.

Varnost in odgovornost

Poslušaj svoje telo in vadi znotraj svojih meja. Skrbno in samoodgovorno do lastnega telesa in osebne prakse se ob poškodbi ali resnejši, dlje časa trajajoči bolečini pred vadbo joge posvetuj z zdravnikom.

Ne pozabi, doslednost je ključna – z vključitvijo preprostih joga vadb v svojo dnevno rutino se lahko izogneš bolečinam in popraviš stanje. Zato razgrni svojo blazino, pritisni gumb za predvajanje in začni.

Se vidiva na blazini!

Deli to vsebino