Novoletni 30% popust za vse e-vadbe! Velja samo do 10.1.2024.

Medeja logotip

Najboljše vadbe joge za izboljšanje počutja na YouTubu

Deli to vsebino

V blog zapisu ti predstavljam moje najboljše joga videe, ki bodo izboljšali tvoje počutje. Od tesnobe in spanja do menstruacije, preveri, kako ti z jogo lahko pomagam.

Joga je učinkovita pri izboljšanju počutja iz več razlogov. Vključuje namreč različne telesne položaje, ki pomagajo krepiti mišice, povečati gibljivost in izboljšati telesno držo. Redna praksa joge lahko prispeva k večji moči in vzdržljivosti ter zmanjšanju bolečin v telesu. Dihalne tehnike in sprostitvene vaje v jogi pomagajo zmanjšati telesno in čustveno napetost. Globoko dihanje spodbuja sprostitev živčnega sistema, kar vodi v občutek miru in sproščenosti.

Najboljše vadbe joge za izboljšanje počutja na YouTubu

Ostale koristi joge za boljše počutje so:

  • Mentalna jasnost
  • Notranja harmonija
  • Spodbujanje k pozitivnim spremembam v življenju
  • Lajšanje bolečin
  • Izboljšanje športnih in drugih vsakodnevnih aktivnosti

Joga za lajšanje tesnobnega počutja

Joga vadba z diafragmatičnim dihanjem in izbranimi položaji pomaga umiriti živčni sistem in zmanjšati tesnobo. Globoko in počasno dihanje skupaj z neagresivno fizično aktivnostjo lahko zmanjša fiziološke simptome tesnobe, kot so hitro bitje srca in plitvo dihanje.

27 minutni video vključuje sprostitvene položaje, ki tudi s pomočjo progresivne mišične sprostitve pomagajo sprostiti telo in um ter zmanjšati napetost, ki jo povzroča tesnoba.

Joga za boljši spanec

Različni položaji v tem joga videu pomagajo sprostiti napete mišice in olajšati telesno napetost, ki jo lahko občutimo konec dneva. Nežno raztezanje in sproščanje mišic tako pripravi telo na miren spanec.

Vključitev 20 minutne joge v svojo rutino pred spanjem lahko pomaga pri vzpostavljanju sprostitvenega vzorca pred samim spanjem. Prav zaradi omenjenega je joga priljubljena metoda za izboljšanje spanja in splošnega počutja.

Joga za pomiritev

V 23 minutni joga vadbi se osredotočamo na dihanje in telesne položaje, ki spodbujajo sprostitev. Z njihovo pomočjo lahko umiriš svoj um in zmanjšaš fizično napetost v telesu.

Z vadbo joge lahko tako zmanjšaš stresne odzive v telesu in se pomiriš, saj redna praksa joge pomaga pri uravnavanju ravni stresnih hormonov in zmanjša negativne učinke stresnih situacij.

Joga za sprostitev

Med vadbo joge spodbujamo zavedanje svojega telesa in občutkov. Ko postanemo bolj povezani s svojim telesom, postanemo bolj pozorni na telesne znake napetosti in lahko učinkoviteje delamo na njihovem sproščanju.

Med jogo v 20 minutnem videu izvajaš različne položaje, ki pomagajo sprostiti napete mišice in sklepe. Raztezanje in uporaba različnih tehnik sproščanja mišic prispevata k splošni telesni in umski sprostitvi.

Joga za menstrualne bolečine

Različni položaji v 18 minut dolgem joga videu se osredotočajo na raztezanje spodnjega dela hrbta, trebuha in medenice in pomagajo sprostiti napete mišice v teh predelih. To lahko zmanjša bolečine in nelagodje povezano z menstruacijo.

Pri izvajanju joge v času menstruacije je pomembno poslušati svoje telo in se izogibati pretiranemu naprezanju, če je to nekaj, kar tvoje telo ne sprejema dobro. Prilagodi svojo prakso tako, da se počutiš udobno in sproščeno.

Skrb za svoje počutje

Joga je odličen način za sprostitev telesa in uma. S pomočjo sprostitvenih položajev in dihalnih tehnik se lahko naučiš sprostiti napetost v mišicah, zmanjšati fizično nelagodje in izboljšati kakovost spanja. Pomaga lahko pri številnih tegobah, bolečih menstruacijah in umirjanju živčnega sistema.

Joga je celostna praksa, ki združuje telesne, dihalne in mentalne vidike. Prav zaradi tega ti lahko redna vadba joge pomaga doseči uravnoteženost in harmonijo v vseh vidikih tvojega življenja.

Ne pozabi na varnost in odgovornost

Pri vadbi joge je ključno, da prisluhneš svojemu telesu in ostaneš znotraj svojih meja. Pozorno spremljal signale, ki jih telo pošilja in vadi s spoštovanjem do svojih omejitev. Če imaš poškodbo ali če te dolgotrajna bolečina ovira, se pred začetkom joge posvetuj z zdravnikom, da lahko varno in učinkovito vadiš.

Ne pozabi, doslednost je ključnega pomena. Z vključevanjem preprostih joga položajev v svojo dnevno rutino lahko preprečiš bolečine in izboljšaš svoje stanje. Zato zgrabi svojo joga blazino, pritisni gumb za predvajanje in začni s svojo joga prakso.

Se vidiva na blazini!

Deli to vsebino