Novoletni 30% popust za vse e-vadbe! Velja samo do 10.1.2024.

Medeja logotip

Vinyasa joga – na blazini in v življenju

Deli to vsebino

Večina življenja se zgodi v tranzicijah. Ob premikih iz ene točke v drugo. V toku, v neprestanem premikanju k naslednjemu premiku. Tam v teh premikih uravnoteženost in enakomerno razporejena psihofizična teža lajšata tranzicije, jih delata manj invazivne. Bolj stabilne.

Večina vinyasa joge se zgodi v tranziranju med enim in drugim položajem. Med povezovanjem korakov, ki vodijo v naslednjo točko. Morebitna navidezna nesmiselnost prehajanja nas meče iz ravnotežja in testira potrpljenje na poti v naslednji položaj, kjer zberemo moč, da ga zadržimo in osvojimo. Lahko bi rekli, da ga premagamo. In gremo naprej.

Kot pri jogi in v življenju – tranzicije so tiste, ki zamajejo, nas vržejo iz poznanega in varnega, v nepoznano in nevarno. Grajenje stabilnosti in sposobnosti adaptacije na spremembe, med etapami življenja in med položaji, baziramo na dihu, ki gradi most med prej in potem in dani trenutek ozemlji, da ta da elana in moči za naslednjega.

Življenje se dogaja in zgodi v tranzicijah. Uravnoteženo prehajanje med etapami narekuje kakovost nepredvidljivim vsakdanom in vodi in pripelje do stabilne točke.

Dihaj,

Deli to vsebino