Novoletni 30% popust za vse e-vadbe! Velja samo do 10.1.2024.

Medeja logotip

Zakaj joga

Deli to vsebino

Ko me kdo vpraša, zakaj se ukvarjam z jogo … se svet za trenutek ustavi. Hecno, tudi pri jogi ustavljamo svet. Oziroma se prepuščamo sedanjosti in je občutek prisotnosti nekaj tako mogočnega, da se zdi, da zares ustavljamo svet. Zakaj joga, torej?

Ker je joga krasna. In zna ustaviti.

Nikoli nisem bila pretirano športno bitje. Ali spiritualno. A zdaj sem rada v gibanju. Če gibanje uskladim z dihanjem, toliko bolje. Rada se premikam. In rada premikam. Predvsem meje. Tiste v glavah. In tiste fizične. Ampak najprej tiste v glavah.

Kot pravi popularen in znucan rek: joga je pot navznoter. Tisto, kar se pokaže navzven, je samo še en plus.

Zakaj se ukvarjam z jogo in zakaj sem z njo šla med ljudi? Ker verjamem, da smo vsi sposobni živeti boljše. Ker vem, da je sprejetje našega življenja, takšnega kot je, edina prava pot k svobodi. Ker verjamem v svobodo. Ker sem entuziast in življenje zajemam z veliko žlico. Ker želim entuziazem deliti naprej. Želim, da se ljudje zavejo svoje popolnosti. Želim, da se sprostijo. Želim, da se prikažejo na blazini, se pofočkajo v sedanjosti. Želim, da ljudje dihajo. Ne samo dihajo, da se ohranjajo pri življenju, želim da dihajo življenje. Želim videti srečne, zadovoljne, pomirjene obraze, ki se sprejemajo. Želim si ljudi, ki sprejemajo življenje in vse kar jim življenje ponudi. Dobro in slabo. Z jogo želim priti k ljudem in jim povedati, da bo vse okej. Ker je vse okej. Vse je okej točno tako kot je. Z jogo vam želim povedati, da ste krasni. Da so vaša telesa, vaši umi nekaj neverjetnega. Da ste neverjetni vi. Krasni. Vse to si želim zato, ker vem, da je vse to mogoče.

Z jogo želim v vas zbuditi tisto deklico, tistega dečka, ki se je nekoč brez oziranja igral, raziskoval. Iskal ravnotežje! Z jogo iščemo in najdemo radovednost, igrivost. Z jogo se ponovno povežemo z otrokom v sebi. In mu dovolimo igranje. Kajti življenje je krasno igrišče.

Moja izkušnja z jogo se je začela na poti okrevanja zlomljene psihe. Če ste kdaj prebrali kakšen moj zapis, potem verjetno veste, da sem panična in tesnobna. Ne ves čas. A znam biti.

Joga mi je pomagala. In, ko sem spoznala kaj vse lahko stori joga, kaj vse sem spoznala in postala z njo, takrat sem se odločila, da grem med ljudi. Da grem med ljudi in storim kar lahko storim. In kar želim. Z znanjem in prakso. Z izkušnjami in preverjenimi tehnikami. Šla sem. In oh, kako prav sem storila!

Ko govorim o jogi, me prevzame malo morje prijetnih občutkov. Ko se z jogo ukvarjam, sem mirna. Ko jogo delim, sem srečna, ker vem, da delam točno to kar želim, znam in za kar sem, kako romantično od mene, namenjena – pomagati drugim. Ko z jogo stopim med ljudi, se zavem življenja. In za to sem hvaležna. Hvala vam!

Zakaj torej joga? Zato.

Deli to vsebino