Novoletni 30% popust za vse e-vadbe! Velja samo do 10.1.2024.

Medeja logotip

Najboljše vadbe joge za rame in ramenski obroč na YouTubu

Deli to vsebino

Če iščeš sprostitev napetosti ali več moči in mobilnosti v ramenih, ne išči več. Predstavljam ti izbor mojih najboljših YouTube videoposnetkov o jogi, ki zagotavljajo ciljno razbremenitev tvojih ramen.

V današnjem hitrem tempu je napetost v ramenih postala nezaželen spremljevalec mnogih izmed nas. Ne glede na to, ali gre za ure preživete v nepravilni drži za mizo ali stres vsakdanjega življenja, je iskanje olajšanja ključnega pomena za ohranjanje fizičnega in duševnega dobrega počutja.

Najboljše vadbe joge za rame in ramenski obroč na YouTubu

Zakaj je joga za ramena pomembna?

Z vključitvijo vadb joge, namenjenih sproščanju napetosti in povečanju mobilnosti na področju ramen, utrjuješ pot za izboljšano držo, povečan obseg gibanja in globlji občutek sproščenosti.

Joga prinaša številne koristi za ramena. Ne le, da pomaga izboljšati moč in gibljivost ramenskega območja, temveč tudi zmanjšuje napetost, sprošča mišice in izboljšuje držo.

Koristi joge za ramena:

  • Izboljšana gibljivost
  • Krepitev mišic
  • Sprostitev napetosti
  • Izboljšana drža
  • Zmanjšan vpliv stresa na telo
  • Razbremenjen vrat

Joga za vrat in ramena

Vadba joge za vrat in ramena se ne dotika le ramenskega obroča, ampak svoje koristi razširi še na področje vratu. Prav ta sklop tkiv in skeleta je namreč na udaru pri daljšem sedenju in nepravilni drži.

20 minut dolga joga se s položaji osredotoča na problematiko togih tkiv, ki lahko vodijo v nelagodje in bolečine.

Joga za ramena

Z jogo se lahko okrepijo mišice ramenskega območja, vključno z deltoidi, rotatornimi manšetami in stabilizatorji, kar zmanjšuje tveganje za poškodbe in izboljšuje stabilnost sklepov.

V 26 minut dolgi vadbi joge za ramena s položaji tako krepimo mišice, mehčamo sklepe ter povečujemo njihovo stabilnost.

Joga za odpravljanje posledic sedečega dela

Med večurnim sedenjem se mišice lahko skrajšajo in postanejo napete, kar lahko privede do bolečin in nelagodja. Joga video vključuje raztezne vaje, ki sprostijo napetost in raztegnejo mišice.

Sedentarno delo lahko oslabi mišice trupa, kar vodi v slabo držo in bolečine v hrbtu. 24 minut dolga joga vadba vključuje asane, ki krepijo in raztezajo mišice, kar lahko izboljša držo in zmanjša obremenitev zgornjega dela hrbtenice.

Joga za zgornji del hrbta in rame

Joga izjemno pomaga pri zdravju in počutju v zgornjem delu hrbta in ramen. Targetirana vadba vključuje položaje, ki ciljajo na krepitev, raztezanje in sprostitev mišic ter izboljšanje drže, kar lahko prinese številne koristi za to področje telesa.

23 minut dolga vadba odpira ter sprošča ramenski obroč, lopatice in področje zgornjega dela hrbta.

Joga za moč zgornjega dela telesa

Pri joga vadbi, ki vključuje položaje, ki zahtevajo podporo telesa s strani rok in ramen, kot je recimo Adho Mukha Svanasana (položaj navzdol gledajočega psa), se aktivirajo mišice rok, ramen, prsnega koša in hrbta, kar povečuje moč zgornjega dela telesa.

16 minutna vadba joge poudarja celostni pristop, kar pomeni, da se položaji izvajajo z zavedanjem telesa, dihanja in uma. S tem se krepijo ne le mišice, ampak tudi zavedanje telesa, kar lahko vodi v boljše ravnotežje in stabilnost v ramenih ter preprečuje morebitne poškodbe.

Skrb za ramena

Skrb za ramena s pomočjo joge je pomembna, saj so prav ramena pogosto izpostavljena stresu in obremenitvam zaradi vsakodnevnih dejavnosti, kot so dviganje, prenašanje bremen, delo za računalnikom ipd. Joga krepi mišice okoli ramenskega območja ter izboljša stabilnost in gibljivost sklepov, kar zmanjšuje tveganje za poškodbe, kot so raztegnitve, zvini ali dislokacije.

Gibljivost ramenskih sklepov je ključna za izvajanje različnih gibanj v vsakdanjem življenju. Zgoraj našteti joga videi vključujejo vaje, ki lahko povečajo gibljivost ramenskega območja ter olajšajo izvajanje vsakodnevnih dejavnosti.

Varno in odgovorno v vadbo joge

Pri vadbi joge je ključno poslušati svoje telo in ostati znotraj svojih meja. Bodi pozoren/a na signale, ki jih sporoča tvoje telo in vadi s spoštovanjem do njegovih meja. Če imaš poškodbo ali trpiš zaradi dolgotrajne bolečine, se pred začetkom joge posvetuj z zdravnikom, da lahko vadiš varno in učinkovito.

Ne pozabi, doslednost je ključna. Z vključitvijo preprostih joga položajev v svojo dnevno rutino lahko preprečimo bolečine in izboljšamo stanje. Zato vzemi svojo joga blazino, pritisni gumb za predvajanje in začni svojo prakso.

Se vidiva na blazini!

Deli to vsebino